Продавець Интернет магазин "ООО"КОМПАНЬОН "" розвиває свій бізнес на Prom.ua 8 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
68 відгуків

Сейчас компания не может быстро обрабатывать заявки клиентов. Заказы и сообщения для компании, будут обработаны позже. С 10-01-2022 компания продолжит работу в обычном режиме.

+380 (96) 642-46-80
+380 (97) 442-45-90
Промтоварный рынок 7 км, Одеса, Україна
«Компаньон»: бытовые товары

Правила заточування різних видів кухонних ножів

Правила заточування різних видів кухонних ножів

Що може втомлювати під час приготування їжі більше, ніж тупий кухонний ніж? Якщо для вас робота гострим, добре заточеним інструментом залишилася далеко в спогадах, пора дізнатися як точити універсальні поварські ножі. Тільки оволодівши мистецтвом заточування лез, ви зможете завжди нарізати все швидко, максимально зручно, а головне — безпечно.

Незалежно від того, який вам необхідно заточити ніж, для овочів або для хліба, в інтернет-магазині «ТОВ"КОМПАНЬЙОН"» є всі необхідні для цього пристосування. А от які з них варто придбати і як ними користуватися, щоб продовжити робочий стан лез, ви дізнаєтеся з нашої статті.

 

Як точити ножі для овочів і для хліба з різних матеріалів

 

В процесі заточування ножів важливо знати, з якого матеріалу виготовлений ваш кухарський інструмент. Він може бути наступним:

  • вуглецева сталь — дані ножі вважаються найдешевшим примірником, виконаним з вуглецю і заліза, легко заточуються і довго зберігають гостроту леза, але окислюються при контакті з їжею;

  • низьковуглецевий нержавіюча сталь — такі ножі є продуктом сплаву вуглецю, заліза та хрому, вони швидко тупляться і набагато частіше потребують заточування, але не піддаються корозії;

  • високовуглецева нержавійка — такі вироби відносяться до категорії більш високого класу, містять багато вуглецю і добавки ванадію або кобальту, відрізняються високою якістю, що дозволяє точити вироби набагато рідше і не бояться появи іржі;

  • дамаська сталь — досить рідкісні моделі кухонних ножів роблять з даного матеріалу, вони відрізняються підвищеною міцністю і унікальністю леза;

  • кераміка — поварські ножі з цього матеріалу відрізняються гостротою леза і тривалим терміном його використання без заточки, проте вони є досить крихкими і нестійкими до навантажень або падінь.

 

Інструменти для заточування кухонних універсальних ножів кухарських

 

Широкий асортимент засобів для заточування кухонних ножів і радує, і приводить в якийсь ступор, особливо тих, хто не знає, чим і як точити свої кухарські інструменти. Стругачки відрізняються якістю, зовнішнім виглядом, дизайном і функціональністю. У каталогах сучасних інтернет-магазинів найчастіше ви можете зустріти такі види:

  • бруски (бруски) — вони бувають різної абразивності і слід купувати кілька видів, що дозволяють здійснити грубу обробку і остаточну шліфування кухарських ножів;

  • механічні точильні пристосування — ідеально підходять для заточування ножів для фруктів і для хліба, роблять цей процес швидким і якісним;

  • электроточилки — є сучасними електричними приладами для заточування ножів, що дозволяють отримати якісний результат за рахунок автоматичного визначення правильного напрямку кута леза;

  • мусаты — вони не є повноцінною точилкою, але їх достатньо, щоб підтримувати гостроту леза, а от врятувати сильно тупий інструмент вони все ж таки не зможуть.

Всі перераховані моделі бувають самими різними і доступні в широкому асортименті. Вважається, що для якісної заточування універсальних ножів варто обзавестися декількома видами інструментів.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner